Sunday, October 30, 2016

Εκθεση με φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

679544f430ca4caaab64181acaa3f0f5


https://www.timesnews.gr
Το οδοιπορικό των προσφύγων που αφήνουν την πατρίδα τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής παρουσιάζεται μέσα από τον φακό του βραβευμένου με Pulitzer φωτογράφου του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, δρώντας στην πρώτη γραμμή από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης, πλαισιώνουν τις φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη με τη φωνή των ίδιων των προσφύγων αλλά και με τη δική τους μαρτυρία, στην έκθεση «People on the Move», που θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.
Ιστορίες συγκλονιστικές, φέρνουν στο φως την ανθρώπινη διάσταση εκείνων που σημαδεύθηκαν ανεξίτηλα από το ταξίδι αυτό. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών, γίνεται χώρος φιλοξενίας αυτής της διαφορετικής διαδρομής και καλεί επιβάτες και επισκέπτες να την ακολουθήσουν. Η έκθεση θα βρίσκεται στο χώρο Art & Culture στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1/ χώρος ελεύθερης πρόσβασης καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου).
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) είναι διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Από τις αρχές της προσφυγικής κρίσης το 2015, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προσφέρει ιατρική φροντίδα σε 69.055 ανθρώπους και ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.385 πρόσφυγες σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ ανέπτυξαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, συμβάλλοντας έτσι στη διάσωση περισσότερων από 50.000 ανθρώπων στο Αιγαίο και την Κεντρική Μεσόγειο.
O Γιάννης Μπεχράκης είναι ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στην καριέρα του, που ξεκίνησε το 1987, έχει λάβει πληθώρα βραβείων. Το 2015 η Guardian τον ανέδειξε ως τον φωτογράφο της χρονιάς και το 2016 βραβεύθηκε με το Pulitzer στην κατηγορία «Breaking News» για τη δουλειά του σχετικά με την προσφυγική κρίση.

No comments: