Friday, October 26, 2007

Ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο και η Ελλάδα: Ταξίδι μέσα από τη μνήμη


Στις 31 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση «Ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο και η Ελλάδα: Ταξίδι μέσα από τη μνήμη», η οποία θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2008. Εκτίθενται 35 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, όπως «Η Άποψη της Αθήνας», «Ο ποιητής και ο ζωγράφος», «Ο Αστρολόγος», «Η αρμονία της μοναξιάς», «Ο άσωτος υιός», «Το χέρι του Δία και οι εννέα Μούσες», «Μυστηριακός διάλογος» και «Ορφέας», θα παρουσιαστούν με κύριο άξονα τη σχέση του ντε Κίρικο με το πνεύμα της Ελλάδας και τους μύθους της. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Giorgio e Isa de Chirico της Ρώμης και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναϊς που παρουσίασε πρόσφατα τα έργα του καλλιτέχνη για πρώτη φορά στην Αθήνα.

3 comments:

Antoine said...

Πω, πω! Ζηλεύω. Και Ελ Γκρέκο έχετε τώρα και Ντε Κίρικο! Θα κάνω τα πάντα για να έρθω τα Χριστούγεννα να δω και τις δύο εκθέσεις.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Όταν τις δεις και τις δύο, θέλω οπωσδήποτε να ακούσω την κριτική σου. Γνωρίζεις ότι σε έχω σε εκτίμηση.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Antoine, θα τα πούμε - και για Ελ Γκρέκο και για Ντε Κίρικο. Δεν μου είπες τι κάνεις με τα μαθήματα - πού βρίσκεται η κατάσταση;
Εγώ "τρέχω" και δεν φτάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παράτησα το blogging. Απλώς ασχολήθηκα περισσότερο και με τα ΔΡΩΜΕΝΑ. Χθες πήρα από το τυπογραφείο άλλο ένα τεύχος. Σε λίγες μέρες θα βρίσκεται και στα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, όπου ελπίζω σύντομα να έλθω και για μια παρουσίαση του περιοδικού. Ακόμα δεν ξέρω πού... Χαίρε!

Antoine said...

Αν έρθεις, φυσικά θα μας δώσεις μια πρόσκληση!

Μάλλον τα Χριστούγεννα θα έρθω στην Αθήνα για να δω Ελ Γκρέκο στο Κυκλαδικής, Ντε Κίρικο στο Αθηναίς, Κλίμτ, Σίλε, Κόκοσκα στο Μέγαλο και ό,τι άλλο προκύψει. Θέλω να δω και το νέο μουσείο Ακρόπολης.

Όλα θέλω να τα δω!!!

Δε μου λες. Αληθεύει ότι τα 8 έργα του Ελ Γκρέκο θα τα πάρει το Πράντο πίσω παρόλο που η έκθεση τελείωνει αρχές Ιανουαρίου;

*Εγώ με τα μαθήματά μου καλά τα πάω. Να, κάναμε και παρέλαση σήμερα. Πέρνα από τη Χουακίνα να δεις φωτογραφίες...