Friday, January 6, 2012

Η Ινδία μέσα από τον φωτογραφικό φακό

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΜΠΡΕ
  • Επιστρέφοντας από την Ινδία έφερε μαζί του δεκάδες πρόσωπα, τα οποία έκλεισε στον φωτογραφικό του φακό. 

Επιστρέφοντας από την Ινδία έφερε μαζί του δεκάδες πρόσωπα, τα οποία έκλεισε στον φωτογραφικό του φακό. Πρόσωπα που έλεγαν τη δική τους ιστορία, κοιτώντας απευθείας στον φακό. Ο Γιάννης Τζιμπρές ταξίδεψε για περίπου έναν μήνα στην Ινδία και αναζήτησε εικόνες στα βλέμματα των ανθρώπων. Τριάντα από αυτές τις εκθέτει στην έκθεση φωτογραφίας «ΟΙΔΑ και ΕΙΔΑ εν Ινδία και Νεπάλ», που φιλοξενείται στο Καφέ Νίκης 35, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
«Ταξιδεύω από πολύ μικρός, γιατί με αυτόν τον τρόπο δραπετεύω από την καθημερινότητα... Αναζητώ εικόνες από διαφορετικούς πολιτισμούς, χρώματα, μυρωδιές. Η Ινδία ήταν μια δυνατή εμπειρία και πλούσια σε ερεθίσματα», δήλωσε ο καλλιτέχνης, προσθέτοντας ότι οι φωτογραφίες ήταν λήψεις χωρίς επεξεργασία, σε ανθρώπους ευγενικούς και καλοπροαίρετους.
Ο 54χρονος φωτογράφος από τη Θεσσαλονίκη έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου και, όπως λέει, «ο κύκλος της Ευρώπης έχει κλείσει για μένα». Νιώθει ότι οι εικόνες που αναζητά βρίσκονται αλλού. Γι' αυτό και το επόμενο ταξίδι που σχεδιάζει είναι στο Μαρόκο.

No comments: