Wednesday, July 14, 2010

Το δάσος ως σύμβολο

  • Στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»
  • Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώνει από αύριο, 15 ώς τις 30 Ιουλίου ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης (ΟΔΔΠΕ) του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» που βρίσκεται στο Ιλιον.
Το Συμπόσιο, το οποίο στην ουσία είναι ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό γεγονός έχει ως θέμα: «Εξι εικαστικές παρεμβάσεις με ξύλο από καμένους κορμούς της Πάρνηθας». Εξι προσκεκλημένοι γλύπτες, o Oύλι Μέλερ (Γερμανία), ο Κεμάλ Τουφάν (Τουρκία), Καμέν Τάνεφ (Βουλγαρία) και οι Αντώνης Μυρωδίας, Γιώργος Καλτσίδης, Σπύρος Ντασιώτης (Ελλάδα) καλούνται να κατασκευάσουν σε διάστημα 15 ημερών γλυπτά μνημειακών διαστάσεων, τα οποία σχεδίασαν ειδικά για να κοσμήσουν το Πάρκο.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους γλύπτες επί το έργον και να συνομιλήσει μαζί τους στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου «καλλιτεχνικού εργαστηρίου». Την Πέμπτη 15/7 πρώτη ημέρα του Συμποσίου θα γίνει στις 20.00 η έναρξη του προγράμματος «Νέοι εθελοντές για το Πάρκο Τρίτση», ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν τα βραβεία του φοιτητικού διαγωνισμού Λογοτύπου για το Πάρκο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία τζαζ μουσικής του διακεκριμένου μουσικού Γιάννη Κασσέτα.

Την ημέρα των εγκαινίων θα απευθύνουν χαιρετισμό η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο πρόεδρος του ΟΔΔΠΕ Κώστας Σερράος και οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού.

No comments: