Tuesday, February 12, 2008

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Πολύτιμη συλλογή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 150.000 έργα ζωγραφικής, χειροποίητες κούκλες, αλλά και παραμύθια που έγραψαν και εικονογράφησαν παιδιά από όλο τον κόσμο, έχει συγκεντρώσει, από το 2000, με τη διοργάνωση τριών παγκόσμιων Μπιενάλε, η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης της Ξάνθης.
12/2


Η μεγαλύτερη κλοπή στην Ελβετία


ΠΙΝΑΚΕΣ ανεκτίμητης αξίας αφαίρεσαν ένοπλοι από την Collection E.G Buehrle της Ζυρίχης. Πρόκειται για έργα των Βαν Γκογκ, Μονέ, Σεζάν και Ντεγκά, αξίας τουλάχιστον 112 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελβετία και οπωσδήποτε και στην Ευρώπη» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ζυρίχης, Μάριο Κορτέζι.
12/2

Στα 112 εκατομμύρια ευρώ (180 εκατ. ελβετικά φράγκα) ανέρχεται η αξία των πινάκων ζωγραφικής που εκλάπησαν την Κυριακή από μουσείο της Ζυρίχης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/11/1474438.htm . Η αστυνομία της Ζυρίχης έκανε λόγο για την πιο μεγάλη ληστεία έργων τέχνης στην Ελβετία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, εκτιμώντας αρχικά την αξία των κλαπέντων έργων στα 100 εκατ.
11/2 16:07

Πολλοί πίνακες του Σεζάν, του Ντεγκά, του Βαν Γκογκ και του Μονέ εκλάπησαν χθες από μουσείο της Ζυρίχης, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι η αξίας των έργων αυτών ανέρχεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (66 εκατομμύρια ευρώ).
11/2 13:05

Πίνακες μεγάλων ζωγράφων, όπως των Σεζάν, Ντεγκά, Βαν Γκογκ και Μονέ, εκλάπησαν χθες Κυριακή από μουσείο της Ζυρίχης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξία των έργων που εκλάπησαν, ξεπερνά τα 100 εκατ.
11/2 11:36

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην αίθουσα του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών (Πανεπιστημίου 6), η έκθεση γλυπτικής του Αιγύπτιου γλύπτη και καθηγητoύ του South Valley University of Egypt, Αχμέτ Αμπντέλ Ατζέμ Γκάντ. Διάρκεια έως 26 Φεβρουαρίου. (Ωρες επισκέψεων: 5 έως 8 μ.μ.).
11/2

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ, μυστικισμός και ναϊφ διάθεση χαρακτηρίζουν τα έργα των Αρμένιων ζωγράφων με θέματα διαφορετικά, στην έκθεση με τίτλο «Ανομοιότητες», που παρουσιάζουν από σήμερα (11 Φεβρουαρίου) στην πρεσβεία της Αρμενίας στο Χαλάνδρι (οδός Κων/νου Παλαιολόγου 95). Ωρες επισκέψεων 11.00 π.μ. έως 16.00 Διάρκεια έως 21 Φεβρουαρίου.
11/2

ΔΥΟ πίνακες του Πάμπλο Πικάσο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ εκλάπησαν από έκθεση ζωγραφικής στην Ελβετία. Σύμφωνα με την αστυνομία τα έργα εκλάπησαν το βράδυ της Τετάρτης από γκαλερί στην πόλη Φαέφικον, κοντά στη Ζυρίχη. Τις δύο ελαιογραφίες με τίτλο «Ποτήρι και Κανάτα» και «Κεφάλι Αλόγου» είχε δανείσει στην γκαλερί το Μουσείο Σπρένγκελ στη Γερμανία.
9/2


ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι τις 29 Μαρτίου η έκθεση του Philip Taaffe από τη Συλλογή Πορταλάκη, που παρουσιάζεται με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Συμπαθητική Μαγεία του Philip Taaffe». Η σημαντική αυτή έκθεση περιέχει αντιπροσωπευτικά έργα του Philip Taaffe από το 1996 έως το 2006, τα οποία καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος της μακρόχρονης πορείας του καλλιτέχνη στην πληρότητά της, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εκτιμήσει κανείς το εύρος και το μέγεθος της συμβολής του Taaffe στη σύγχρονη ζωγραφική.
8/2


Η ματιά αποτελεί τη σημαία του νέου πρωτοποριακού μουσείου 21_21 Design Sight του ιδρύματος Issey Miyake στο Τόκιο, εκεί όπου ως τις 16 Μαρτίου, παρουσιάζεται η έκθεση «Bull's Eye 2008», με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και ο Ελληνας εικαστικός και curator Βασίλης Ζηδιανάκης που σχεδίασε έναν Κύκλωπα με τεράστιο μάτι και λεπτά άκρα, ο οποίος έχει την «ιδιότητα» να ξορκίζει το κακό και να φέρνει καλοτυχία. Στη φωτογραφία, σειρά πορτρέτων και ματιών του Grancis Giacobbeti με τον τίτλο «Hymn».
8/2

ΤΡΕΙΣ γλυπτικές εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων, σχέδια και ένα βίντεο του Κωστή Βελώνη θα παρουσιαστούν στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο, το οποίο διαδραματίζεται κάτω από το γενικό τίτλο: «Οδοφράγματα χωρίς σύνορα - '68 - Ενας καινούργιος, γενναίος κόσμος».
7/2

1 comment:

Antoine said...

Άκουσα σχετικά με την κολπή των έργων. Ελπίζω να βρεθούν σύντομα, γιατί αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας.

Χαιρετώ.