Wednesday, July 18, 2007

Τα χάρτινα έργα του Παύλου στην Ερμούπολη της Σύρου

Τα τελευταία χρόνια η Ερμούπολη της Σύρου φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εικαστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Φέτος, η Πινακοθήκη Κυκλάδων, η αίθουσα τέχνης στις πέτρινες αποθήκες του 19ου αιώνα θα παρουσιάσει αναδρομική έκθεση του Παύλου στο πλαίσιο των Ερμουπολείων 2007. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα, μετά τη μεγάλη αναδρομική του έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη πριν από 10 χρόνια. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο Παύλος, με έργο διεθνώς αναγνωρισμένο, ζει και εργάζεται στο Παρίσι, εδώ και 50 περίπου χρόνια. Εργα του βρίσκονται σε πολλές συλλογές, πινακοθήκες και μουσεία.

Η πρώτη ύλη των έργων του, είναι το χαρτί. Συνήθως χρησιμοποιεί χαρτί αφίσας κομμένο σε λωρίδες, το οποίο διαχειρίζεται ταυτόχρονα ως σχέδιο και ως χρώμα. Με αυτό το υλικό και με μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία, δημιουργεί έργα που αποδίδουν ρεαλιστικά, την ομορφιά των απλών καθημερινών και χρηστικών αντικειμένων, αλλά και την ομορφιά της φύσης. Τα έντονα χρώματα και η πλούσια θεματογραφία του δημιουργούν έργα με έντονο το συναίσθημα της χαράς της δημιουργίας του, κάνοντας έτσι τον θεατή κοινωνό της ιδιοσυγκρασίας του καλλιτέχνη... [Η Καθημερινή]

No comments: