Wednesday, May 31, 2017

Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών: Ίχνη του εφήμερου

Για πρώτη φορά δημιουργείται μια μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η έκθεση πραγματοποιείται στα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 31 Μαΐου 2017.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία  της έκθεσης «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» στο Αλατζά Ιμαρέτ (Οκτώβριος 2016) αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου τόσο στην έκθεση στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ (Μάρτιος 2017) όσο και στην έκθεση του Γιώργου Ζιάκα στο φουαγιέ της ΕΜΣ (Μάιος 2017), το ΚΘΒΕ διοργανώνει αυτή τη μεγάλη έκθεση κοστουμιών που πρόκειται να λειτουργήσει μόνιμα. Έτσι, ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ αποκτά μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης και γίνεται προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.Κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος ΒακαλόΒασίλης ΒασιλειάδηςΣπύρος ΒασιλείουΝτένη ΒαχλιώτηΑπόστολος ΒέτταςΝίκος ΕγγονόπουλοςΛίζα Ζαΐμη,  Γιώργος ΖιάκαςΚλεόβουλος ΚλώνηςΚέννυ ΜακΛέλλανΙωάννα ΜανωλεδάκηΓιάννης ΜετζικώφΔημήτρης ΜυταράςΝίκος ΣαχίνηςΒασίλης ΦωτόπουλοςΔιονύσης Φωτόπουλος καΗ Έκθεση Κοστουμιών ΚΘΒΕ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).  Στο πλαίσιο αυτό όλο το ενημερωτικό υλικό είναι δίγλωσσο σε ελληνικά-αγγλικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Bασιλικό Θέατρο
  • Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή  11:00 – 13:00
  • Τιμή εισιτηρίου: για γκρουπ άνω των 10 ατόμων: 2€,  μεμονωμένα εισιτήρια: 3€
  • Η ξενάγηση για γκρουπ θα γίνεται  στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
  • Για ομαδικές κρατήσεις πληροφορίες: κα Τίτι Καραμανλή τηλ. 2315200011,  e-mail: t.karamanli@ntng.gr

No comments: