Monday, May 1, 2017

«1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall»

Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» διοργανώνουν για πρώτη χρονιά την Ομαδική Έκθεση Τέχνη από την πόλη: 1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall, με θεματολογία την Τέχνη μέσα από την Πόλη, εμπεριέχοντας τα στοιχεία της, το Street Art και το Graffiti.

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης και θα διαρκέσει μέχρι 15 Μαΐου. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει
με μουσικούς ρυθμούς από τον δρόμο ο Dj Bait, σ’ ένα live set βινυλίων με funkygroovy και
hip hop ρυθμούς.

Οι 22 νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους από την «τέχνη του δρόμου» και την Urban Art, με πρωτοποριακές εμπνεύσεις στους χώρους του Κέντρου Τέχνης. Με πολύ διάθεση και νεανικό σφρίγος δημιουργούν έργα του δρόμου, προορισμένα για να παρουσιασθούν στην έκθεση.
Οι συμμετέχοντες είναι:
Μαρία Βουρβαχάκη, Γιάννης Γαλαίος, Ιάννης Πανταζιδης, Άρης Πορτούλας, Γιώργος Συντιχάκης, Στέφανος Τσίγκος (ΙΖΩ), Κατερίνα Τριανταφύλλου, Δημήτριος Φιλιππής(Τσόσμη), Φρο, Νίκος Χριστοδούλου, AxillefsAverelIlloKalm 8, Nr4t AstroRna Crew,  SpenLaure Shawwah, Τ, Term OneYugen.

Τα έργα που παρουσιάζονται είναι οι δημιουργίες των καλλιτεχνών της πόλης (του δημόσιου χώρου) μέσα από την οπτική του ιδιωτικού και του μη προσβάσιμου σε όλους. Στόχος είναι μία ένωση του δρόμου, του αληθινού, ζωντανού και ταυτόχρονα απρόσωπου με την ποιότητα και το κύρος που απαρτίζει έναν χώρο τέχνης. Πρόκειται για δημιουργίες πάνω σε χαρτί, καμβάδες, ξύλο, καθώς επίσης φωτογραφία και κατασκευές με υλικά όπως graffiti spray, stencil, λαδια και ακρυλικά.
Το Urban Art, το οποίο χωρίζεται σε Graffiti και Street Art, είναι μια παρεξηγημένη τέχνη που για πολλούς αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα ενώ για άλλους μία καλλιτεχνική έκφραση. Είναι μία τέχνη που διεκδικεί τα δικαιώματα της, δημιουργώντας έτσι τους δικούς της κανόνες μακριά από κοινότυπες γνώμες και στερεότυπα.

1 comment:

MYSTELIOS said...

Καλή επιτυχία !!!