Tuesday, April 11, 2017

Portrait Sketch Exhibition | On Stage 24 | Χριστίνα Ιατρού | BOOZE

A tribute to jazz legends από την Χριστίνα Ιατρού
Εγκαίνια: 13/4/2017 | 20:30
Διάρκεια: 13/4 – 30/4/2017
:OVERVIEW-Ikon // BOOZE

Το BOOZE έχει την χαρά να σας παρουσιάσει την έκθεση της Χριστίνας Ιατρού, με τίτλο «ON STAGE 24″A tribute to jazz legends, στις 13 Απριλίου, ώρα 20.30 μ.μ.
Η Χριστίνα Ιατρού αντλεί από τις παιδικές της μνήμες και το άμεσο οικογενειακό της περιβάλλον ακούσματα, εικόνες, βιώματα και παραστάσεις και τις εκμεταλλεύεται για να εμψυχώσει το έργο της. Νότες, μελωδίες και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί μορφοποιούνται σε προσωπογραφίες με χαρακτηριστικό τρόπο γραφής.
Η Jazz εμπνέει και ευχαριστεί στο άκουσμά της. Η ιστορία της, παρακινεί το ενδιαφέρον και συγκινεί, από τα μελαγχολικά Blues στο ξέφρενο χορό της Original Dixieland Jazz Band (ODJB) και τις πολυάριθμες μορφές που αναπτύχθηκαν μέχρι την δεκαετία του ’40. Από την «γέννησή» της στην Ν. Ορλεάνη, όπως φημολογείται, όπου δύο διαφορετικοί πολιτισμοί των φτωχών Αφροαμερικανών και των υπερήφανων Κρεολών αναμειγνύουν τις μουσικές τους και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην διασπορά της σε Βορρά και Δύση, έως την διεθνή αναγνώρισή της. [Blue Note Records:https://en.wikipedia.org/ wiki/Blue_Note_Records ].
Για κάποιους η Jazz ήταν απλώς μουσική. Ένα μέσο επικοινωνίας, ή θα έλεγε κανείς πιο εύστοχα, ένα μέσο ανεπιτήδευτης έκφρασης. Μια μουσική που θεμελιώνεται στον καθαρό αυτοσχεδιασμό.
Αυτούσιο το ερέθισμα της Jazz εμπνέει τα σκίτσα της Χριστίνας Ιατρού. 24 από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που καλλιέργησαν αυτό το μουσικό είδος κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, παρουσιάζονται στα ρεαλιστικά πορτραίτα από μολύβι και κάρβουνο σε μια ενιαία προβολή print on textile.


No comments: