Ημερομηνίες συμμετοχής
1 – 30 Απριλίου 2017 (11:59 μμ) μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.
Την 31η Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 31.5 έως 11.6.2017.

(Σημείωση, η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού “Photometria Awards 2017 “Love” θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας και 3 του εξωτερικού).
Βραβεία
1η Κριτικής επιτροπής: * Nikon D3300 + AF-P 18-55mm kit + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.
2η Κριτικής επιτροπής: ** Rollei ιμάντας για δύο φωτογραφικές μηχανές  + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.
3η Κριτικής επιτροπής: Επιταγή αξίας 70 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία, προσφορά του photobookstore.gr + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.
Βραβείο κειμένου φωτογραφίας: Επιταγή αξίας 70 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία, προσφορά του photobookstore.gr + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography.
Προσοχή, αλλαγές στον φετινό διαγωνισμό
Το βραβείο κοινού καταργείται και αντικαθίσταται από το βραβείο κειμένου φωτογραφίας (To κείμενο για το βραβείο του κειμένου, το οποίο θα συνοδέυει την φωτογραφία, θα πρέπει να είναι το πολύ 50 λέξεων στην αγγλική γλώσσα).
Όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν και θα εμφανιστούν online μετά το πέρας του διαγωνισμού, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα αντιγραφής ιδεών!
Μετά την ολοκλήρωση του uploading της φωτογραφίας δεν αποστέλλεται email επιβεβαίωσης, εμφανίζεται μόνο μήνυμα επιτυχημένης αποστολής της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.
Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα των 4 βραβείων θα ανακοινωθούν στις 11 Ιουνίου 2017  στην τελετή λήξης του Photometria International Photography Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr
Κριτική Επιτροπή
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους:
Alain Laboile (Φωτογράφος)
Jacques Sierpinski (Διευθυντής του Manifesto Photo Festival, Τουλούζη)
Sebastian Vaida (Διευθυντής του Photoromania Festival, Cluj Napoca).
Szilvia Mucsy (Διευθύντρια του Budapest Photo Festival)
Tania Castro (Διευθύντρια του Photon Festival, Βαλένθια)