Monday, February 27, 2017

Poética, έκθεση της Μάντης Κουλούθρου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης | 2 Μαρτίου

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 7:30 το βράδυ η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Μάντης Κουλούθρου με τίτλο «Poética».
Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά.
…Η Μάντη Κουλούθρου επιλέγει να ζωγραφίσει με λάδι σε καμβά έναν φόρο τιμής στη γυναίκα.
Όπως οι ρομαντικοί ποιητές, χρησιμοποιεί τη φαντασία της για να δημιουργήσει συγκίνηση και να εκφράσει το “ωραίο”, μεταλάσσοντας σε ύλη τα συναισθήματα του ψυχικού της κόσμου.
Στους καμβάδες της αποτυπώνει όλους τους τύπους των γυναικών: ξανθές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες, με ανοιχτόχρωμα ή καστανά μάτια και πάντοτε μακρυμαλλούσες και όμορφες…
…Το πιο σημαντικό όμως στη ζωγραφική της είναι ότι οι γυναίκες της αφυπνίζουν όλες τις αισθήσεις του θεατή: μοιάζουν να έχουν η καθεμία την δική της απαλή μυρωδιά αλλά και ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι που τις εκφράζει. Κρυμμένες πίσω από αινιγματικές σκέψεις, όλες έχουν χάρη διαχρονική. Πρόκειται για υπάρξεις που βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία και αρμονία με τον εαυτό τους και την φύση: μια φύση που παρατηρούμε ότι είναι και αυτή ένας ζωντανός οργανισμός , με τα δέντρα να μοιάζουν με έμψυχα όντα που αγκαλιάζουν τις φιγούρες και τον ουρανό να δίνει την αίσθηση του βάθους, με απλά μέσα.

No comments: