Tuesday, October 16, 2012

Εργα του Πικάσο, του Ματίς, του Μονέ και του Γκογκέν εκλάπησαν από το μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ

Η αστυνομία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο μουσείο

Ένα έργο του Πάμπλο Πικάσο, ένα του Ανρί Ματίς και δύο του Κλοντ Μονέ συμπεριλαμβάνονται στους επτά πίνακες που εκλάπησαν το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου προς Τρίτη 16 Οκτωβρίου από το Μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ. Στα κλοπιμαία συμπεριλαμβάνονται επίσης έργα των Λούσιαν Φρόιντ, Πολ Γκογκέν. Η ληστεία, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχουν συμβεί ποτέ στην πόλη του Ρότερνταμ έγινε καθώς έργα της μεγάλης συλλογής Triton παρουσιάζονταν δημοσίως για πρώτη φορά. Η παρουσίαση της συλλογής έγινε με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου. 

 
 Η αστυνομία εξετάζει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, όπως οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και καλεί όποιο μάρτυρα μπορεί να δώσει κατάθεση. 

 «Σήμερα το πρωί επτά έργα τέχνης εκλάπησαν από το μουσείου Κούνστχαλ στο Ρότερνταμ. Έπειτα από την άδεια των ιδιοκτητών, η αστυνομία μπορεί πλέον να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των έργων», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. «Υπήρξε μια διάρρηξη στη διάρκεια της νύχτας και εκλάπησαν κάποιοι πίνακες μεγάλης χρηματικής αξίας. Έχει ξεκινήσει έρευνα», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πατρίσια Βέσελς. 

 Η συλλογή αποτελούνταν από περίπου 150 έργα. Το μεγαλύτερο μέρος της ιδιωτικής συλλογής παραχωρήθηκε για να εκτεθεί πρώτη φορά στο μουσείο την περασμένη εβδομάδα. 

Η συλλογή, που αποτελείται από περίπου 150 έργα στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Κλοντ Μονέ, εκτίθεται δημοσίως για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του μουσείου Κούνστχαλ.

No comments: