Η ομάδα Project 2  παρουσιάζει: Το Διόραμα στην Τέχνη – Diorama in Art. Τα Διοράματα είναι τρισδιάστατα μοντέλα σε φυσικό μέγεθος ή μινιατούρες, που χρησιμοποιούνται στον μοντελισμό και στα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας όπου αναπαριστάνουν σκηνές του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα εικαστικά διοράματα τον συγχρόνων καλλιτεχνών είναι τρισδιάστατα μοντέλα που απεικονίζουν φανταστικούς κόσμους, μινιμαλιστικά τοπία, ρομαντικά σκηνικά και πανέμορφες εικόνες του μυαλού. Τα διοράματα μοιάζουν με τα σκηνικά μιας ταινίας και το καθένα διηγείται την δική του ιστορία. Η πραγματικότητα συμπυκνώνεται και ο καλλιτέχνης έχει την δυνατότητα να αλλάξει την αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Κάθε διόραμα είναι ένας κλειστός κατασκευασμένος κόσμος που περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Μία μεταφορά της πραγματικότητας ή μια εξήγηση της.
Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση χρησιμοποιούν την φόρμα του διοράματος αλλά με διαφορετική προσέγγιση και έκφραση ιδεών και αισθητικής. Η έκθεση φιλοξενεί καλλιτέχνες από τον εικαστικό χώρο και τον χώρο του μοντελισμού και της σκηνογραφίας, ερευνώντας έτσι το εικαστικό διόραμα σε όλες του της μορφές.
Επιμελήτριες έκθεσης: Φιόνα Μουζακίτη, Δέσποινα Σταύρου

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Μάρω Βαγιάτη, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Κλειώ Γκιζελή, Ελένη Γκλίνου, Βάλια Γκούζια, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Μιχάλης Καλλιμόπουλος, Νίκη Καποκάκη, Αρης Κλωνιζάκης, Νίκος Κρυωνίδης, Κοσμάς Λιλικάκης, Κυριακή Μαυρογεώργη, Μεφσούτ Γιώργος, Φιόνα Μουζακίτη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Μαρία Μπενάκη, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Σούλα Πέτρου, Αντρέας Ρουσουνέλης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άρις Στοΐδης, Πηνελόπη Συρογιάννη, Γιώργος Τσεριώνης, Ευστάθιος Φώτης, Μαρία Χανιωτάκη, Άννα- Μαρία Χατζηστεφάνου.

Κεντρική Φωτογραφία: Έργο της Πηνελόπης Συρογιάννη