Wednesday, July 5, 2017

Έργα τέχνης του Kurt Cobain για πρώτη φορά στο φως

Το Seattle Art Fair, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 6 Αυγούστου, θα φιλοξενήσει μια έκθεση αφιερωμένη στην τέχνη του Kurt Cobain των Nirvana, στη οποία θα συμπεριλαμβάνονται δύο σπάνια έργα ζωγραφικής καθώς και μια επιλογή χειρόγραφων σημειώσεών του.

Οι συγκεκριμένοι πίνακες είχαν φυλαχτεί μετά τον θάνατό του το 1994, με την United Talent Agency (η οποία έχει αναλάβει την επιμέλεια της έκθεσης) να ευελπιστεί πως θα φέρει στο φως μια διαφορετική πτυχή του Cobain, την οποία ίσως να μην γνωρίζουν οι πιο εξοικειωμένοι οπαδοί των Nirvana. Τα έργα του Cobain θα παρουσιαστούν πλάι σε αυτά συγχρόνωών του, όπως του Mike Kelley, του Nate Lowman, του Joe Bradley και της Elizabeth Peyton.
Το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Cobain για τον «Incesticide» των Nirvana θα παρουσιαστεί στην συλλογή.
Η UTA εκπροσωπεί την Courtney Love για αρκετά χρόνια και πρόσφατα ανέλαβε την εκπροσώπηση του Kurt Cobain. Όπως αναφέρει ο διευθυντής της UTA Joshua Roth, στόχος του είναι να δημιουργήσει «μια έκθεση που αφηγείται την ιστορία του Kurt μέσα από την τέχνη του, προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά, περίπου όπως έκαναν οι Rolling Stones πρόσφατα στο Λονδίνο». Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ένα μέλος της UTA ήδη ετοιμάζει μια ταινία για την ζωή του Cobain.
Επιπροσθέτως, ο Roth εξήγησε πως τα έργα του Cobain θα μπορούσαν παρουσιαστούν σε μια συλλογή με άλλα έργα ζωγραφικής, σχέδια και γλυπτά του. Καταλήγοντας, ο Roth ξεκαθάρισε πως τα έργα του Cobain δεν θα διατεθούν προς πώληση, σε αντίθεση με άλλα έργα που θα παρουσιαστούν στο Seattle Art Fair. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους βάλεις μια τιμή, έχουν ιδιαίτερη αξία στην οικογένεια» σχολίασε ο Roth.
πηγή: clickatlife

No comments: